До всіх новин

БО «100% Життя» розпочинає співпрацю з «Міс Україна Всесвіт»

Благодійна організація «100% Життя» 10 вересня 2019 року проведе освітній бранч для півфіналісток «Міс Україна Всесвіт»-2019, де учасниці конкурсу матимуть змогу пройти тестування на ВІЛ та гепатит і вже за 15 хвилин дізнатися свій статус.

Сьогодні Україна посідає одне з перших місць серед країн Східної Європи за поширеністю ВІЛ-інфекції. Кожен другий хворий — не знає свого статусу. Поширення набуває також і гепатит С. Вчасне виявлення може змінити сумну статистику, адже саме від нього залежить ефективність лікування та покращення якості життя пацієнтів.  ВІЛ та гепатит С — хвороби, оповиті безліччю міфів. Аби розвіяти їх та підвищити обізнаність молоді щодо цих захворювань, «Міс Україна Всесвіт» та благодійна організація «100% Життя» розпочинають співпрацю. 

«Ми дуже раді приєднатися до місії фонду «100% Життя»! Кожен день протягом 13 років у своїй роботі ми стикаємося з активними молодими жінками. Дуже важливо, щоб ці дівчата володіли не лише впевненістю у собі, талантами, красою та бажанням заявити про себе світові, а ще й мали доступ до достовірної інформації про те, як зберегти своє здоров’я. Ми сподіваємося, що ця колаборація допоможе побороти стереотипи про ВІЛ та гепатит серед молоді та упевнити їх в тому, що, навіть якщо це відбулося, завдяки правильній терапії у вас є можливість жити повноцінним життям» — голова Національного комітету «Міс Україна Всесвіт» Анна Філімонова. 

«У сучасному світі ВІЛ — більше не є вироком. Немає негативного сценарію, якщо ти вчасно дізнаєшся про свій статус. Якщо тест виявився негативним —  молодець, продовжуй далі вести здоровий образ життя і регулярно тестуйся. Якщо тест позитивний — не сумуй. Лікар та соціальний працівник тебе проконсультують та випишуть антиретровірусну терапію. Одна таблетка раз на день допоможе тобі жити повноцінним життям надалі. Єдиний негативний сценарій — байдуже ставлення до свого здоров’я» — директор організації «100% Життя» Анастасія Дєєва. 

Крім того, на події будуть презентовані унікальні футболки —  спільний маніфест Miss Ukraine Universe, українського модного бренду The COAT by Katya Silchenko та благодійної організації «100% Життя». Кожна футболка — символічний та красивий заклик звернути увагу на проблеми епідемій ВІЛ та гепатиту, а також реальний інструмент боротьби з ними — всі кошти від продажу будуть спрямовані на закупівлю швидких тест-систем, що допоможуть своєчасно діагностувати захворювання та зупинити їх.

  • 2672
  • 0
Поділитись