До всіх новин

Запускаємо новий навчальний курс “Що потрібно знати лікарю ПМД, щоб супроводжувати пацієнтів із ВІЛ”

20 вересня на платформі Академії Національної служби здоров’я України стартує навчання за курсом “Що потрібно знати лікарю ПМД, щоб супроводжувати пацієнтів із ВІЛ”. 

 

Онлайн-курс розроблено командою проєкту USAID HealthLink (БО “100% Життя) у партнерстві з Академією НСЗУ та “Центром громадського здоров’я МОЗ України”. Курс вже доступний для навчання після реєстрації. Після успішного проходження курсу лікар(ка) отримає сертифікат, який дорівнює 5 балам БПР!

https://academy.nszu.gov.ua/course/view.php?id=174 

 

МЕТА КУРСУ: 

надати лікарям первинної ланки інформацію в рамках національної кампанії Н=Н (НЕ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ЗНАЧИТЬ НЕ ПЕРЕДАЄТЬСЯ), яка допоможе їм у веденні пацієнтів з ВІЛ/СНІДом та опанувати знання у сфері етіології хвороби й методах її діагностики та лікування та підготувати первинну ланку до взяття відповідальності за тестування і ведення людей, які живуть з ВІЛ. 

. 

ЗАВДЯКИ КУРСУ ЛІКАРІ ЗМОЖУТЬ: 

  • дізнатися, що таке АРТ і як призначати лікування пацієнтові, який тільки дізнався про свій діагноз, підлітку, вагітній жінці й людям із супутніми захворюваннями 
  • розібратися в схемах лікування ВІЛ-інфекції: їхній сумісності та спектрі дії 
  • навчитися працювати з супутніми хворобами пацієнта 
  • дізнатися про психологічні аспекти роботи з людьми, які живуть з ВІЛ 
  • уникнути упередженості й дискримінації у ставленні до людей із ВІЛ 
  • здобути навички спілкування з пацієнтами, які тільки дізналися про свій діагноз 
  • навчитися правильно проводити тестування тощо 

 

НАВЧАННЯ ВАЖЛИВО ПРОЙТИ: 

  • всім лікарям ПМД, які планують працювати з ВІЛ-позитивними пацієнтами 

 

 

Курс розроблено як складова національної інформаційної кампанії для підвищення обізнаності про принцип Н=Н (НЕ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ значить НЕ ПЕРЕДАЄТЬСЯ), реалізованою БО “100% Життя” в рамках проекту USAID HealthLink.  

Людина, яка живе із ВІЛ і регулярно приймає АРТ, не може передати вірус іншим. Вже за кілька місяців після початку лікування рівень вірусного навантаження знижується настільки, що робить ВІЛ невизначуваним і безпечним як для людини, яка живе з ВІЛ, так і для її оточення. Це називається принципом “Н=Н”: якщо ВІЛ НЕ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ, то значить, що ВІЛ НЕ ПЕРЕДАЄТЬСЯ. 

Проект HealthLink: Прискорення зусиль з подолання ВІЛ в Україні є найбільшим в країні проектом з тестування на ВІЛ і здійснює безпрецедентний вплив на протидію ВІЛ-інфекції на національному рівні: кожен третій українець, який дізнався про свій ВІЛ+ статус, дізнався завдяки проєкту. Реалізується БО «100% ЖИТТЯ» у партнерстві з МБФ  «Альянс громадського здоров’я» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  

 

 

  • 2146
  • 7
Поділитись