До всіх новин

1 грудня світ говорить про глобальну солідарність у боротьбі з ВІЛ

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, українські активісти, національні та міжнародні експерти об’єднались аби продемонструвати глобальну солідарність та спільну відповідальність у боротьбі з епідемією. 

 

Саме “Global Solidarity, Shared Responsibility” ЮНЕЙДС (Об’єднана програма ООН проти ВІЛ/СНІДу) назвав темою 1 грудня у цьому році. Найбільша пацієнтська організація, БО “100% Життя”, зібрала партнерів аби разом закликати кожного бути свідомим до свого здоров’я і зробити внесок у здоровіший світ. 

 До 1 грудня, активісти з усіх регіонів України, разом з партнерами та донорами записали надихаюче відео про боротьбу проти ВІЛ і заради життя 

 

Я говорю від імені найбільшого пацієнтського ком’юніті, від імені 169 тисяч ВІЛ-позитивних українців, які мають шанс на життя завдяки досягненням, що ми маємо в Україні. Світ не має права зупинятись у боротьбі з ВІЛ.  Адже навіть в умовах пандемії, ми маємо разом робити все можливе для збереження сервісів і доступного лікування. З ВІЛ можна житиголовне вчасно діагностувати захворювання і розпочати лікування”, — говорить Дмитро Шерембейголова БО “100% Життя” 

 

За оціночними даними в Україні більше 251 тис людей з ВІЛ. Кожна третя ВІЛ-позитивна людина досі або не знає свій ВІЛ-статус, або залишається поза межами медичного нагляду і, відповідно, не отримує лікування. 

 

Вчасне діагностування ВІЛ та початок лікування — гарантує довге повноцінне життя. 

Тестування на ВІЛ в Україні є безкоштовним. Швидкий тест на ВІЛ можна пройти у свого сімейного лікаря. 

Безкоштовно замовити оральний тест на ВІЛ додому чи знайти найближчий до вас пункт тестування, можна, скориставшись опцією “Хочу обстежитись” на сайті  https://prozdorovia.in.ua/khochu-obstezhytys/ 

Долучайтесь до Всесвітнього дня боротьбі зі СНІДом — встановіть спеціальну рамочку у фейсбук, зробіть репост відео. Боріться за життя размо з нами #FightForLife #WorldAIDSDay2020 

БО “100% Життя” — найбільша пацієнтська організація в Україні, місія якої – боротьба за Життя. БО “100% Життя” працює з пацієнтами та для пацієнтів, в тому числі представляючи інтереси людей, які живуть з ВІЛ, в 25 регіонах України. 

  • 1710
  • 0
Поділитись