До всіх новин

Пацієнтська організація відстоює свої права на міжнародному рівні

20 жовтня 2020 роки ми, БО “100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ” (далі БО “100% Життя”) офіційно направили свої вимоги до американського юриста і громадського діяча Руді Джуліані. Це перша і найважливіша частина нашої стратегії щодо захисту від поширення наклепу щодо нашої організації в Америці.

Нагадуємо, Руді Джуліані опублікував цілих два розгорнутих відео-блога на своєму Youtube-каналі, де згадує про діяльність нашої організації в контексті нібито розкрадання $ 134 млн, виділених урядом США для людей, які живуть з ВІЛ/СНІД в Україні. Під час запису Джуліані демонструє документи Рахункової палати України з 2017 року англійською мовою, які йому передав народний депутат України Андрій Деркач. Руді Джуліані і Андрій Деркач звинувачують голову нашої організації Дмитра Шерембея в “розкраданні 134 мільйонів доларів американського уряду” і повідомляють про порушення Нацполіцією України кримінальної справи за заявою Деркача А.

Вся інформація, поширена Джуліані та Деркачем А. щодо БО “100% Життя” є помилковою, нічим не підтвердженою і завдає шкоди діловій репутації нашої організації. У зв’язку з чим ми були вимушені звернутися до Руді Джуліані з наступними вимогами:

 

  1. Видалити з будь-яких загальнодоступних платформ, які Джуліані прямо або опосередковано контролює, всі заяви, ЗМІ, відео та інші засоби комунікації, пов’язані або згадують БО “100% ЖИТТЯ” і / або  голову Координаційної Ради Дмитра Шерембея;

 

  1. Утримуватися від будь-яких недостовірних заяв в майбутньому;

 

  1. Публічного вибачення та спростування, заявивши, що БО “100% ЖИТТЯ” та Дмитро Шерембей були помилково та хибно оклеветані через інформацію, надану Андрієм Деркачем і Андрієм Теліженко.

 

Тепер у пана Джуліані є 5 днів, щоб добровільно виконати наші вимоги. В іншому випадку, ми залишаємо за собою право звернутися до американського суду.

Офіційним повіреним у супроводі наших вимог виступає Джеффрі Робінсон з фірми Lewis Baach Kaufmann Middlemiss (Jeffrey Robinson of the firm Lewis Baach Kaufmann Middlemiss).

“У випадку, якщо пан Джуліані не виконає добровільно наші вимоги, ми звернемося за захистом наших порушених прав в американський суд, – коментує Марія Ігнатушіна, керівник юридичної служби БО “100% Життя”. – Ми не залишимо без правових наслідків і адекватної відповіді будь-які неправомірні дії, спрямовані на на нас, як на найбільшу пацієнтськими організацію. Ми вже боремося проти наклепу Деркача А. в національному суді , і впевнені в нашій повній перемозі. Нам не вперше захищати репутацію нашої організації від брехні і неправди, яка транслюється депутатами. Але правда на нашому боці”.

Дмитро Шерембей, голова БО “100% Життя”: “І так буде з кожним, хто має дурість обмовляти громадські організації. Неурядовий сектор – це ті, хто є основним локомотивом реформ в Україні, і зрозуміло, корупціонерам це не подобається. Але це не означає, що вони можуть налякати або зупинити нас”.

  • 1593
  • 0
Поділитись