До всіх новин

100% Життя та PEPFAR — 10 років партнерства!

Цього року виповнюється 10 років (!) як БО “100% Життя” є партнером PEPFAR (Надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД)! Ми пишаємось і вдячні за це партнерство! Адже саме в проектах, за підтримки PEPFAR та USAID відбулась низка інновацій та досягнень в сфері боротьби з ВІЛ/СНІДом в Україні! 

 

Всі ці роки PEPFAR є тим партнером, який швидко та ефективно інвестує у найсміливіші рішення задля подолання епідемії ВІЛ. 

 

Одразу, після повномасштабного вторгнення за підтримки програми PEPFAR ми змогли врятувати життя 129 тис людей, які живуть з ВІЛ в Україні, і могли залишитись без ліків в умовах війни. Запас ліків на півтора року, 53 млн доз Антиретровірусної терапії було закуплено і завезено в Україну фантастично швидко. Справжні партнери і друзі проявляються найяскравіше саме в такі моменти. Ми щиро вдячні найбільшим друзям українських пацієнтів, серед яких PEPFAR займає одне з провідних місць, за багаторічну підтримку і інвестиції у життя.  

2016 році БО 100% Життя отримала нагороду  PEPFAR  за найкраще партнерство: Серед понад 40 країн, в яких працює Програма PEPFAR, Мережа отримала нагороду за краще партнерство серед усіх пацієнтських організацій, які борються за доступ до лікування ВІЛ-позитивних людей. 

 

Свого часу проект USAID RESPEСT (2013 – 2017) директор ЮНЕЙДС в Україні (2013-2018рр), Яцек Тишко назвав найуспішнішим проектом з подолання стигми і дискримінації, який було впроваджено. 

 

Шостий рік  за підтримки PEPFAR ми впроваджуємо найбільший в країні проект з тетсування на ВІЛ. Ми пишаємось, що кожен третій нововиявлений в країні ЛЖВ здійснив тестування в рамках проекту HealthLink.  

 

Cаме за підтримки проекту  HealthLink  відбулось адвокатування прийняття нового протоколу з тестування на ВІЛ згідно останніх рекомендацій ВООЗ. 

 

Вперше в проекті за підтримки PEPFAR/USAID почали впроваджувати поведінковий скринінг — інноваційну скринінгову анкету, яка допомагає лікарю визначити чи варто пацієнту робити тест на ВІЛ.   

 

Вперше в Україні саме в проекті HealthLink широкому загалу стала доступна опція замовити оральний тест на ВІЛ додому!  

“Цьогоріч я пригадав знову, як  двадцять років тому, міжнародні донори вперше врятували моє життя, коли в Україні з’явилась перша АРВ-терапія. Тоді я отримав шанс жити. Це дуже яскравий спогад, який триває вже понад двадцять років. Завдяки цьому я живу з ВІЛ. Я будую плани. Я борюсь за свою країну. За свою сім’ю.  Цього року PEPFAR вдруге врятували моє життя, коли наша організація терміново завезла ліки в Україну за їх підтримки. Ми вдячні, що PEPFAR та USAID є тими партнерами, які відкриті новим підходам, що формують майбутнє у протидії ВІЛ”, — Дмитро Шерембей, голова БО “100% Життя”.  

Цього року — світ відзначає двадцяту річницю заснування програми PEPFAR! Вітаємо всю команду із ювілеєм. Кожний пройдений рікце тисячі врятованих життів. Кожний наступнийшанс на життя для мільйонів.

  

Читати про партнерство 100% Життя та USAID/PEPFAR на сайті usaid.gov

Дивитись відео

  • 714
  • 0
Поділитись